Tökéletes ruhatár létrehozása - 2. lecke - Ismerd meg önmagad, találd meg a stílusod!

9:00:00

Ha még nem vagy tisztában a saját stílusoddal, akkor hiába is szeretnél egy minden tekintetben tökéletes ruhatárat létrehozni, nem fog sikerülni - a miértekről már pár szóban beszéltem az előző posztban is. 
A stílusunk megtalálása persze hosszú folyamat, gyakran évekbe is telhet mire rálelünk, illetve elfogadjuk és büszkén vállaljuk magunkat - mert  a stílus mindenkiben ott van, csak nem mindenki meri megmutatni!
A stílusunk megtalálásához nem tudok adni pontos "receptet", csak távpontokkal tudok szolgálni, ami remélem egy kicsit segíteni tud mindenkinek.





1. Fogadd el azt, aki vagy!

Külsőleg, belsőleg egyaránt, teszem még gyorsan hozzá.
Ez a legfontosabb pont! Ameddig nem fogadod el magad olyannak amilyen vagy, addig nem is fogod megtalálni a stílusodat!
Nem tudok én sem mást ajánlani, mint amit a Meztelenül is szép vagyok című műsorban: állj a tükör elé akár meztelenül, akár fehérneműben és nézd meg magad jól. Mi az, ami nem tetszik magadon? Mi az, amit szépnek látsz? Egyáltalán mit/kit látsz a tükörben? Ha határozottan ki tudod mondani, hogy igen ez ÉN vagyok, akkor már jó úton jársz! Mert ez azt jelenti, hogy elfogadtad magad minden hibáddal és minden szépségeddel együtt.
Ne valaki hasonmása próbálj meg lenni, ne akarj maszkot magadra húzni, vállald fel magad, mutasd meg, hogy TE ki vagy.
Nem vagy megelégedve a külsőddel? Elárulok egy titkot: teljes mértékben senki sem az. Ez viszont nem azt jelenti, hogy nem lehetsz harmóniában önmagaddal! (+ rengeteg női praktika létezik arra, hogy csinosabbak legyünk, minden drasztikusabb beavatkozás nélkül!)


2. Légy magabiztos!

A magabiztosság természetes velejárója, ha elfogadod magad olyannak, amilyen vagy! De még fontosabb hogy fel is vállalod magad!
Ez a nehezebb dió, mert alapvetően a legtöbb emberben benne van a félsz: mit fognak gondolni/mondani rólam/a ruhámról az emberek? Kinevetnek? Megbámulnak?...
Ne törődj ezzel, és próbáld meg elhessegetni ezeket a gondolatokat a fejedből! Attól, hogy emberek 90%-a azt várja el, hogy te is úgy öltözködj, mint ők, TE nem fogod jobban érezni magad a testedben. Hidd el, az, hogy láthatóan feszengsz és nem jól érzed magad a bőrödben/ruhádban, sőt, esetleg még csúnyának is látod így magad, azt a környezeted is észre fogja venni, és ők is ugyanezt fogják majd gondolni rólad!
Ne félj különbözni másoktól, vállald fel az egyéni stílusodat! Tudod, minden csoda három napig tart...


3. Mutasd meg a személyiséged!

Ha az első két pontban megfogalmazottakon túlestél, már könnyebben meg tudod határozni, hogy ki vagy, miben érzed jól magad, melyek azok a ruhadarabok, amelyekkel ki tudod magad fejezni, tudni fogod, hogy mit szeretnél az öltözködéseddel a környezeted felé kommunikálni.
Különböző szituációkhoz különbözően fogunk felöltözni. Lehet, hogy a munkahelyünkön konzervatív öltözéket követelnek meg tőlünk, miközben egy nagyon színes, bohém és vidám emberkék vagyunk. Az, hogy vannak a külvilágból felénk irányított elvárások,  még nem azt jelenti, hogy a saját kialakult stílusunkat fel kellene adnunk.  Meg kell találnunk az egyensúlyt, a harmóniát a két világ között, és ennek alapján beszerezni a ruhákat és kiegészítőket.


4. A pénz nem akadály, hogy stílusos légy!

Nem attól válik valaki stílusossá, hogy tetőtől talpig a legújabb trendek szerint van felöltözve.
Bár sokan szeretnék minden egyes szezonban lecserélni a ruhatárukat, ezt, valljuk be, csak az emberiségnek igen kis százaléka teheti meg. Bár ha az egyéniségünket szeretnénk megmutatni, erre nincs is szükség.
Pénztárca kímélő megoldás, ha hosszabb távra gondolkodunk, és beszerezzük az alapdarabokat (erről még olvashattok bővebben a későbbiekben), amelyeket úgy tudunk egyedivé tenni, ha olyan kiegészítőkkel, színekkel, fazonokkal, anyagokkal párosítjuk, amik ránk jellemzőek. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne vegyünk magunknak semmilyen divatos dolgot, hanem azt, hogy próbáljuk meg kritikus szemmel nézni az aktuális trendeket!
Tipp: ha valami nagyon gyorsan robbant be a divatvilágba, arról feltételezhető, hogy ugyanolyan gyorsan fog el is tűnni! 
Ezért az ilyen holmikra nem érdemes nagyobb összeget befektetni.  Ebben az esetben érdemes kiegészítőket vásárolnunk, és azok segítéségével próbáljunk meg az aktuális divatnak hódolni (gondoljunk csak a neon színekre az elmúlt évből...)




You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék